Zwols Festival Zwetsen & Kletsen sluit de zomer van 2023 af

Zwols Festival Zwetsen & Kletsen sluit de zomer van 2023 af

Op zaterdag 16 en zondag 17 september vindt Festival Zwetsen & Kletsen voor de derde keer plaats in Park de Hogenkamp Zwolle. Met twee hobbelige edities achter de rug, de eerste in coronatijd en de tweede tijdens het eerste regenachtige weekend van 2022, heeft Stichting Wildebras, de organisatie achter het festival, stand weten te houden. ‘’Dit jaar hopen we op mooi nazomers weer en een ramvol festivalterrein’’, aldus Frank Groenewegen, één van de organisatoren achter het relatief nieuwe Zwolse festival.

In 2021 is het stel oud collega’s, nu vrienden met een uit de hand gelopen hobby, van start gegaan met de organisatie van het festival voor de wijk Dieze Oost. ‘’We wilden de wijk een mooi festival bieden, waar men elkaar onder leuke en betaalbare omstandigheden kan ontmoeten’’, zo geeft Frank aan, die zelf overigens ooit inwoner was van de wijk.

‘’Met de nodige steun uit de wijk en met hulp van diverse (lokale) subsidieverstrekkers en sponsoren, hebben we een vernieuwend festival weten vorm te geven’’, zo geeft Frank aan. Festival Zwetsen & Kletsen, is in de basis gericht op (jonge) gezinnen met kinderen. Ook tijdens de derde editie van het festival kunnen kinderen kiezen uit te veel kunst- en cultuur gerelateerde activiteiten. Zo kunnen kinderen genieten van diverse kindertheatershows, deelnemen aan het kinderrestaurant, zelf mode ontwerpen of meedoen aan een van de vele sportieve urbun sports clinics.

‘’Aan de ouders is ook gedacht’’, aldus Stefan Keijzer, één van de andere organisatoren, zij kunnen genieten van een grote festivalmarkt waar nagenoeg enkel Zwolse (zolderkamer)- ondernemers aan deelnemen. Maar ook puilt het uit wat betreft live muziek, dj’s, rollende winkels en keukens. Na het succes van voorgaande jaren organiseren ‘’Takkewijven’’ wederom een stekjesruilmarkt. Buurt- en stadsgenoten kunnen eenvoudig eigen gekweekte stekjes, plantjes en of zaadjes meenemen en deze ruilen met andere buurt- en of stadsgenoten. ‘’We hopen met ons programma-aanbod een positieve bijdrage te leveren aan de wijk en Zwolle als geheel.

Festival Zwetsen & Kletsen vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 september in Park de Hogenkamp. Meer informatie en het gehele programma is online te bekijken op www.zwetsenenkletsen.nl .