Dj’s & Live muziek van 12:00 – 19:00 uur

De beste beste upcoming bands en dj’s zetten het publiek weer in vuur en vlam. Stilzitten is onmogelijk, laat je lekker gaan en ontsnap even aan de dagelijkse sleur!

1200 Ruub a Duub ”draait echte festival bandjes vanaf vinyl, en die vibe word enorm gewaardeerd!”

1300 Jarno & de Tamme DJ “A crazy booyabase of music!” funk, pop & disco, rock, hiphop en new wave”

1500 LIVE / BAND SFEERBEHEER

1600 Back Attack Sound System ”Heerlijke Roots Reggae vibes & UK Dub, ondersteunt met delays maakt het soms wat dromerig”

1700 LIVE / BAND COMBO DI CONJO

1800 Back Attack Sound System ”Deel II, en meteen ook de afsluitende set van Zwetsen & Kletsen 2023!

Festivalmarkt is van 12:00 – 19:00 uur

Met 40+ aanmeldingen is de festivalmarkt van Zwetsen & Kletsen, misschien wel één van de grootste van alle festivalmarkten in Zwolle! Hou je van vintage, planten, groen, homemade, baksels, kunst, sierraden of van kleding? Kom dan lekker struinen over de (avond)markt. Zien we je?

Foodmarket

Tijdens Zwetsen & Kletsen kun jij je culinaire hart ophalen. Alle rollende keukens verzamelen zich op Pak de Hogenkamp en aan jou de keuze! Dit jaar hebben we ook vooral de Dieze Oost buurtchefs uitgenodigd, dus de keuze is reuze dit jaar!

Even ontspannen @Zwetsen & Kletsen

Dat kan de hele dag! Ga op de stoel zitten bij onze festivalkapper, pak een boek en zonder je even af in de verscholen bibliotheek.

Kinderprogrammering:

12:00 – 19:00 uur – Zero Freeruning

Kinderen leren op Festival Zwetsen & Kletsen op een veilige manier hoe je verschillende tricks, salto’s en moves uitvoert. Onder de begeleiding van team Zero Freerunning, kan iedereen een freerunner worden (leeftijd: t/m 12 jaar).

14:00 – 15:00 uur én van 16:00 – 17:00 uur – Theatershow Pim & Pom

Wie kent ze niet? De bekende katten vanFiep Westendorp, Pim & Pom. Iedereen heeft wel een boekje met verhaaltjes van Mies Bouhuys en de tekeningen van Fiep Westendorp in huis liggen. Vanaf nu kun je Pim & Pom op verschillende manieren ontmoeten! Zo speelt de voorstelling ‘Pim & Pom vieren feest! in op Festival Zwetsen & Kletsen Zwolle! Ook kun je Pim & Pom na de show ontmoeten voor een échte Meet & Greet.

12:00 – 17:00 – Kunst en Kliederen met Anneke!

Kinderen leren als een ware kunstenaar, schilderen en tekenen bij Anneke Smit! Met een perceel in de hand en een dot verf naast je, leer je schilderen. Er staan door het park diverse schilderezels waar de jonge kunstenaars achter kunnen gaan zitten!

12:00 – 19:00 – Workshop GRAFFITI-ART

Jasper Bosch leert kinderen in de workshop GRAFFITI-ART de fijne kneepjes van het met spuitbus te werken! De gehele zondag vinden er workshops plaats, dus doe lekker mee en laat de kunstenaar in je los!

14:00 – 16:00 uur – Skate clinics gegeven door een pro!

Severe Skateboarding Events komt deze zomer naar Zwetsen & Kletsen. Severe Skateboarding beschikt over genoeg skateboards en bescherming, dus alle kinderen komen aan bod! Leer van Kaj, diverse tricks en geniet weer van het echte buitenspelen! Kaj staat al jaren met Severe Skateboarding op het grootste surf and skatefestival van Nederland: Madnes. Ook verzorgd Severe de skateboardclinics op Surfana. Dus niet de minste!

12:00 – 19:00 uur – Modefabriek Zwetsen & Kletsen

Jonge modeontwerpers opgelet! Iris Smink helpt komende editie kinderen met het maken van echte mode! Pak je ideale kledingstuk uit de rekken en start met knippen, naaien en opleuken van het kleidingstuk! Iris kan goed met de naaimachine overweg en heeft een opleiding Textiele vormgeving gedaan. Dat komt goed uit dus! Breng je mode-ideeën tot leven!

12:00 – 19:00 uur – Mini workshop werken met klei en schilderen van keramiek / Atelier Koru

Wij, Bonnie & Dyon, hebben onze droom waargemaakt, een manier om anderen te introduceren aan het creëren met klei en glazuur. Op Festival Zwetsen en Kletsen zullen wij te vinden zijn met mini cursussen op de draaischijf en stukken keramiek om te beschilderen. Wij werken normaliter vanuit ons Atelier in Heerde, een prachtige, lichte en creatieve ruimte waar we volop cursussen geven en keramiek maken. Genieten! Deze zomer komen we naar Zwolle naar Zwetsen & Kletsen!
12:00 – 19:00 uur – Krachtsteen versieren & schminken door Levenslotte
Kom je eigen krachtsteen versieren en laat je schminken door Lotte tijdens Zwetsen & kletsen in park de Hogenkamp. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig om het park aan het einde van de dag met nóg meer zelfvertrouwen weer te verlaten.

12:00 – 19:00 uur: t shirts/doeken zeefdrukken

Nora Kastein woont in Dieze, vlak achter het park! Zij start in januari haar eigen kinderatelier in Dieze in het pand van Dans&Creatief. Ter promotie kunnen kinderen op het festival alvast genieten van de ongekende mogelijkheden van het zelf  zeefdrukken van t-shirts/(thee)doeken met zelfgemaakte sjablonen.