Kinderprogrammering

Het kinderprogramma is van 12:00 – 17:00 uur

  • Circusdrome – nostalgisch circustheater
  • Chantal de Wolde – kunstwerkplaats
  • Kunst & Klieder
  • Jeugdcircus Pavarini
  • Limofabriek
  • Smink & glitter tattoo’s
  • Exoot – Scubabianchi – straattheater
  • Verscholen bibliotheek

Jut en haar verwonderhut 12:00 – 17:00 uur

Stap in de wereld van Jut en haar Verwonderhut! Een ware belevenis voor kinderen. Kijken, voelen, ontdekken en spelen met kosteloos materiaal. Kom langs en neem een kijkje in de hut van Jut! Hier kom je ogen, oren en handen tekort. Kom jij je ook verwonderen?

Festivalmarkt is van 12:00 – 19:00 uur

Met 40+ aanmeldingen is de festivalmarkt van Zwetsen & Kletsen, misschien wel één van de grootste van alle festovalmarkten in Zwolle! Hou je van vintage, planten, groen, homemade, baksels, kunst, sierraden of van kleding? Kom dan lekker struinen over de (avond)markt. Zien we je?

Even ontspannen @Zwetsen & Kletsen

Dat kan de hele dag! Ga op de stoel zitten bij onze festivalkapper, of sluit aan bij één van de meditatiesessies in de rode tent! Let op mannen, alleen toegankelijk voor voruwen, jullie kunnen je verzamelen @debiergarten! Hier treffen jullie een scala aan Zwolse speciaalbierbrouwers. Kom lekker genieten van de biertjes & de muziek!

Rode Tent tijdens Zwetsen en Kletsen

Is een speciale plek om te rusten, te vieren, te (borst)voeden, te delen.. voor vrouwen en hun (kleine) kinderen. Er zijn doorlopend gratis korte workshops (max 40 min.) voor vrouwen in de Rode Tent, als verfrissende afwisseling op het live muziekprogramma.  Je kan je tijdens het festival aanmelden voor een workshop of kom op tijd kijken of er nog plek is. Je vindt de Rode Tent verscholen tussen de bomen en op het bord buiten de tent kan je het programma ook vinden.

13:30 – Yoga voor mama & kind – reis door de woestijn 

14:30 – Mini Massage Workshop

15:30 – Cacao Ceremony 

17:00 – Dance of the Goddess – Shamanic Journey

 

Workshop cigar box gitaar bouw door Cigarbox Henri – 12:00 – 17:00 uur

De Kids Bow is zo’n cigar box instrument en speciaal voor kids van tussen 8 en 12 jaar ontwikkeld en wordt gemaakt van allerklei circulaire materialen. Het is een 1 snarige Diddley Bow gemaakt van een sigarendoos, hergebruikt hout en andere materialen en een echte gitaarsnaar.  De workshops worden doorlopend gegeven, dus eventuele deelnemers hoeven niet een tijdslot te reserveren. (wil je alvast aanmelden, stuur dan een bericht naar: dutchinstruments4u@gmail.com (let op: er geldt een bijdrage in de materiaalkosten).

Wildeman Singer songwriters tent

Wildeman Singer songwriters tent

12:15 – 12:45 muzikaal prentenboek (Voor kinderen van 2 t/m 4 jaar, mét een (groot)ouder/verzorger)

Een feestelijke voorstelling voor de jongste kinderen, om actief aan mee te doen. Genieten van een sfeervol prentenboek. Muziek maken bij grote, schitterende platen. En blijf vooral niet stil zitten! Want samen muziek maken is hartstikke gezellig. Speel mee op eenvoudige instrumenten, zing kinderliedjes uit volle borst en dans met kleurrijke materialen. Daniëlla Snijders, consulent muziek van Doomijn Kinderopvang, weet kinderen op een bijzondere manier te boeien. Voorlezen en muziek combineert zij tot een uitdagende, speelse voorstelling. In een veilige sfeer met veel aandacht voor de kinderen.

13:00 – 13:30: La loye

Onder de naam la loye maakt Lieke Heusinkveld prachtige, intieme indiefolk waar de angst van opgroeien en de kunst van het alleen zijn voorop staan. Live worden de songs zowel ongepolijst als ingetogen gebracht, waarbij de melancholie voorop blijft staan. De kracht van la loye ligt vooral bij de adembenemende en verhalende stem die keihard binnenkomt.

14:00 – 14:30: Isa Zwart

‘ISZA brengt met persoonlijke nummers een mystieke wereld in beweging. Zorgvuldig gewogen Nederlands teksten, warme klanken van een akoestische gitaar en dreigende elektronica zorgen voor een bijzondere combinatie van geluid en tekst. ISZA legt rauwe emoties bloot en zoekt naar muzikale en tekstuele verbinding.  ISZA van begin tot eind te boeien.’

16:00 – 16:30: TAMAR

Meer dan tien jaar staat ze al op de planken met haar liedjes. Eerst in het Engels, tegenwoordig in het Nederlands. Liedjes als kleine poëtische kunstwerkjes. T A M A R, oftewel Tamar Tanasale, uit Roden speelt 18 september op Festival Zwetsen & Kletsen, wat betreft de organisatie een echte ”must see”!

Alvasi Mainstage

Alvasi Mainstage

13:30 – 14:00 Ça va bien

Wat ontstond als een experiment, is geëscaleerd tot een duo met harp, zang en elektronica zoals je nog nooit eerder hebt gehoord. Ça va bien bestaat uit Sara van den Brink op de harp en Fabiënne Schadee als vocaliste. Ze schrijven Nederlandstalige alternatieve pop, waarbij onderwerpen en gevoelens uit het dagelijkse leven centraal staan. Hun nummers laten ze live horen met loopstations, waarmee harp en zang een eigen band vormen. De harp wordt hiermee uit zijn klassieke context getrokken en in een ander daglicht gezet. Sara en Fabiënne studeren beiden aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle, maar volgen ieder een andere richting, namelijk klassieke en lichte muziek. Dit zorgt ervoor dat ze als duo een verfrissende kijk op muziek hebben. Ça va bien is een jonge en vernieuwende act, die je zeker niet wilt missen.

14:45 – 15:45: St. Solaire

In 2014 gaan Geert van Emden en Jesse den Dulk samen de studio in met de intentie om een EP op te nemen. Als Pascal Konings en Tijs Kulker erbij komen is de band en het geluid van St. Solaire compleet. Dansend tussen pop, folk en alternatieve rock. St. Solaire bouwt een naam op en ze worden gevraagd om te touren met Haevn. Inmiddels heeft de indiepopband gespeeld in zalen als TivoliVredenburg, Doornroosje en Paradiso. In 2017 winnen ze de Grote Prijs van Rotterdam en daarna volgde het maken van een hoop goede muziek. Op 18 september zijn deze Belgische heldenn, live te aanschouwen tijdens Festival Zwetsen & Kletsen.

16:45 – 17:30: The Lighthouse (BE)

(ENG) ‘Songs that feel like Fridays’: that’s The Lighthouse’s trademark. According to The Lighthouse, Fridays are intended to blithely immerse yourself in the night, invoking thoughts of fun and passion and endless neon moods with their catchy Indie Pop songs. With over 200 shows that brought them as far as the infamous Sziget Festival in Budapest and  racking up a couple Million streams across the board, their success knows no bounds. Their debut full album ‘Whatever Comes Our Way’ was released late 2019 and produced by multi-platinum producer Huub Reijnders (NL).  More than ever, the new songs take the listener along on a trip into their universe of sultry summer evenings and wild adventures.

(NL) In 2017 werd de muziekgroep The Lighthouse een van de winnaars van De Nieuwe Lichting, een wedstrijd voor jonge groepen van radiozender Studio Brussel. Hierdoor kon de band aantreden op diverse festivals, waaronder Pukkelpop, Suikerrock, Crammerock en Maanrock. Daarvoor waren ze echter al te zien op verschillende podia, tot Sziget in Hongarije toe.

18:00 – 19:00: Boogie Beasts (BE)

Boogie Beasts is een Belgische alternatieve bluesband uit Limburg en Luik. De band werd opgericht in 2011 en mixt blues en boogie met rock en garagerock. Inmiddels hebben ze hun sporen ruim verdiend en zijn ze te beluisteren op diverse grote podia in Europa.