Kinderprogrammering

Het kinderprogramma is van 12:00 – 17:00 uur

  • Circusdrome – nostalgisch circustheater
  • Chantal de Wolde – kunstwerkplaats
  • Kunst & Klieder
  • Jeugdcircus Pavarini
  • Limofabriek
  • Smink & glitter tattoo’s
  • Schetsen & Kletsen
  • Kleurrijke kinderworkshops
  • Verscholen bibliotheek

Jut en haar verwonderhut 12:00 – 17:00 uur

Stap in de wereld van Jut en haar Verwonderhut! Een ware belevenis voor kinderen. Kijken, voelen, ontdekken en spelen met kosteloos materiaal. Kom langs en neem een kijkje in de hut van Jut! Hier kom je ogen, oren en handen tekort. Kom jij je ook verwonderen?

Festivalmarkt is van 12:00 – 21:00 uur

Met 40+ aanmeldingen is de festivalmarkt van Zwetsen & Kletsen, misschien wel één van de grootste van alle festivalmarkten in Zwolle! Hou je van vintage, planten, groen, homemade, baksels, kunst, sierraden of van kleding? Kom dan lekker struinen over de (avond)markt. Zien we je?

Showband Jubal Zwolle is van 12:30 – 13:00 uur

Opgelet voor dit muzikale marcherende gezelschap. Jubal zorgt ervoor dat de sfeer er gelijk goed in zit!

Stekjesruilmarkt 15:00 – 16:00 uur

Verscholen tussen de bomen, tref je op zaterdagmiddag 17 september tussen 15:00 – 16:00 uur de ”Stekjesruilmarkt” aan op Festival Zwetsen & Kletsen. Hoe werkt het? Nou heel simpel, jij, als stekjesliefhebber, neemt van huis mee, één of meerdere stekjes van planten die je helemaal te gek vind (of juist niet) en ruilt deze met buurtgenoten. Dit jaar mag je ook zaden meenemen!

Even ontspannen @Zwetsen & Kletsen

Dat kan de hele dag! Ga op de stoel zitten bij onze festivalkapper, pak een boek en zonder je even af in de verscholen bibliotheek of neem deel aan één van de yogasessies.

Rode Tent tijdens Zwetsen en Kletsen

Is een speciale plek om te rusten, te vieren, te (borst)voeden, te delen.. voor vrouwen en hun (kleine) kinderen. Er zijn doorlopend gratis korte workshops (max 40 min.) voor vrouwen in de Rode Tent, als verfrissende afwisseling op het live muziekprogramma.  Je kan je tijdens het festival aanmelden voor een workshop of kom op tijd kijken of er nog plek is. Je vindt de Rode Tent verscholen tussen de bomen en op het bord buiten de tent kan je het programma ook vinden.

13:00 – Yoga voor mama & kind – reis door de woestijn

14:30 – Mini Massage Workshop 

15:30 – Manifesteer je dromen

17:00 – Cacao Ceremony  

19:00 – Dance of the Goddess – Journey to Constellations  

20:00 – Relax Yoga

 

Wildeman Singer songwriters tent

Wildeman Singersongwriters tent:

13:15 – 14:00 muzikaal prentenboek (Voor kinderen van 2 t/m 4 jaar, mét een (groot)ouder/verzorger)

Een feestelijke voorstelling voor de jongste kinderen, om actief aan mee te doen. Genieten van een sfeervol prentenboek. Muziek maken bij grote, schitterende platen. En blijf vooral niet stil zitten! Want samen muziek maken is hartstikke gezellig. Speel mee op eenvoudige instrumenten, zing kinderliedjes uit volle borst en dans met kleurrijke materialen. Daniëlla Snijders, consulent muziek van Doomijn Kinderopvang, weet kinderen op een bijzondere manier te boeien. Voorlezen en muziek combineert zij tot een uitdagende, speelse voorstelling. In een veilige sfeer met veel aandacht voor de kinderen.

15:30 – 16:00: Holi Fools

De muziek van Holi Fools omschrijven Ruud Fieten & Romee Cooler zelf als High-end DIY folk . Romee en Ruud zijn zelf ook echte Do It Yourself-ers. Zij nemen hun muziek op in een zelfgebouwde houten yurt op Minitopia in Den Bosch, te midden van een eetbare tuin. Nu de coronamaatregelen niet meer gelden kan het duo weer gaan spelen en maakt het zich klaar voor de eerste echte festivalzomer sinds twee jaar. Vanaf april 2022 kan je Holi Fools o.a.  aanschouwen in de Bunker in Gemert en op Paaspop in Schijndel en Festival Zwetsen & Kletsen Zwolle.

17:30 – 18:15: ROO

De broers Alfred en Jaap Roo, maken al ruim tien jaar eigen muziek, zowel als duo als met band. De twee hebben inmiddels drie albums uitgebracht onder bandnaam ROO en hopen dit jaar met een vierde te komen. Deze albums zijn echter allemaal Engelstalig, ‘ Hier Vuul Ik Meej Thuus ’ is het eerste nummer van de broers in het dialect. Het nummer ‘Hier Vuul Ik Meej Thuus’ is een eerbetoon aan Rouveen en werd gemaakt voor een podcast van Hendrik-Jan Bökkers. Wie de boers live wil aanschouwen kan op zaterdagavond 17 september terecht in Zwolle op de tweede editie van Festival Zwetsen & Kletsen Zwolle.

Alvasi Mainstage

Alvasi Mainstage

14:15 – 15:15: Roots Creation

Als je aan reggae uit het oosten van het land denkt kun je niet om Roots Creation heen. De band rond de charismatische Ethiopische frontman Aron aka Jah Bird realiseerde de afgelopen jaren een vrij constante stroom van sterk nieuw materiaal. Je hoort het direct, Roots Creation is een geoliede machine. De drummer en bassist stuwen een zeer stabiele en dansbare groove waar de bubbels en skanks van de toetsenist en gitaristen naadloos in vallen. De vocalen worden prachtig meerstemmig ondersteund door de vocaliste en gitarist. Samen met de twee blazers en een geluidsman die precies weet hoe reggae werkt resulteert dit alles in een zeer aangename en complete sound. Het zijn sterke nummers met een duidelijke boodschap die vol overtuiging wordt overgedragen. Conclusie: Roots Creation is een waanzinnige roots reggae band met een sterke eigen sound die haar naam meer dan eer aandoet. Een nog redelijk onontdekte parel van Twentse bodem!

16:15 – 17:15: Marise den Bakker

Marise den Bakker (19 jaar) is singer-songwriter en woont in Baak, een klein dorp in de Achterhoek. Ze studeert aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Haar teksten gaan over haar gedachten en gevoelens uit het dagelijks leven, over onzekerheden, angsten en drukte in haar hoofd. Ze vindt het belangrijk om te zingen over onderwerpen die soms moeilijk bespreekbaar zijn. In juni 2019 won Marise de landelijke finale van Kunstbende in de categorie muziek met haar eigen nummer “Drink Door”. Dit succes zorgde ervoor dat ze in de zomer van 2019 op Lowlands speelde.

18:30 – 19:30: Springstof

Deze Zwolse band zorgt ervoor dat je letterlijk van je plek afkomt. Zoveel energie, niet te bevatten. Een mix van funk, rock en hip hop. Een sterke en doch aanstelijke cocktail!

19:30 – 21:30: Six of one

Six Of One speelt stevige pop- en rock-nummers uit de jaren ’80 tot heden. De kracht van de band zit in de kwaliteit en de keuze van de muziek. Ze spelen de nummers zoals die bedoeld zijn en gaan daarbij ook de ‘moeilijkere’ nummers niet uit de weg. Door de ruime bezetting kunnen ze de kwaliteit en herkenbaarheid van de covers die ze spelen glansrijk overeind houden. Six of One is een professionele rock-coverband waar het niet draait om het volume, maar waar de nadruk ligt op beleving en kwaliteit.

22:00 – 23:00: Convoi Exceptional

Rotterdamse rausband met pompende beats en scheurende sax! Met recht de afsluiter van de zaterdagavond!