Dj’s & Live muziek van 12:00 – 19:00 uur

De beste beste upcoming unplugged bands en dj’s zetten het publiek weer in vuur en vlam. Stilzitten is onmogelijk, laat je lekker gaan en ontsnap even aan de dagelijkse sleur!

1200 Jarno & de Tamme DJ “A crazy booyabase of music!” Funk, pop & disco, rock, hiphop en new wave!

1300 Roberto Auser ”Geen flauwe kul, 100% vinyl knul!” Beetje funky, beetje catchy!

1400 Pauluz “Platenbaas en platobaas.  IDM

1500 LIVE / BAND THE CRAIC

1600 Dj Serch & Miss Magnolia oftewel het meest funky stel uit zwolle, vinyl lovers! Onvervalste soul, R&B, Funk, Blues en een vleugje Hiphop en Rock & Roll.”

1700 LIVE / BAND MILLIE & DE MIX

1800 Peter Pet “Een dj set met electro, wave, Italo, disco en newbeat (strictly vinyl) ”

Festivalmarkt is van 12:00 – 19:00 uur

Met 40+ aanmeldingen is de festivalmarkt van Zwetsen & Kletsen, misschien wel één van de grootste van alle festivalmarkten in Zwolle! Hou je van vintage, planten, groen, homemade, baksels, kunst, sierraden of van kleding? Kom dan lekker struinen over de markt. Zien we je?

Stekjesruilmarkt 12:00 – 15:00 uur (alleen zaterdag)

Wil jij op een low budget manier jouw plantencollectie aanvullen? Wil jij in contact komen met
andere plantenliefhebbers? Kom dan naar de stekjesruil, georganiseerd door de Takkewijven
(https://www.instagram.com/takkewijven/).

Hoe werkt het?
Neem je gewortelde stekjes mee in een potje met potgrond, 1 stekje per potje, en vermeld op elk
potje de naam van de plant/het stekje. Je mag zoveel stekjes meenemen als je wilt. Heb je een stekje
gezien die je graag wilt hebben, overleg dan zelf met de eigenaar van het stekje om tot een goede
ruil te komen.

Heb je zaden van planten of andere plant gerelateerde spullen? Neem die dan ook mee en ga lekker
ruilen. Verpak de zaden in een goed afgesloten zakje en vermeld op het zakje wat voor soort zaden
er in zitten.

Houd je stekjes over na de stekjesruil en wil je ze niet meer naar huis nemen. Op Zwetsen en Kletsen
staan een kast/tafel waar je de stekjes achter kunt laten. Je maakt er vast iemand heel blij mee!
Kom je gezellig ruilen op zaterdag 16 september? We hopen je te zien bij Zwetsen en Kletsen.

Foodmarket

Tijdens Zwetsen & Kletsen kun jij je culinaire hart ophalen. Alle rollende keukens verzamelen zich op Park de Hogenkamp en aan jou de keuze! Dit jaar hebben we ook vooral de Dieze Oost buurtchefs uitgenodigd, dus de keuze is reuze dit jaar!

Even ontspannen @Zwetsen & Kletsen

Dat kan de hele dag! Ga op de stoel zitten bij onze festivalkapper, pak een boek en zonder je even af in de verscholen bibliotheek.

Kinderprogrammering:

12:00 – 19:00 uur – Zero Freeruning

Kinderen leren op Festival Zwetsen & Kletsen op een veilige manier hoe je verschillende tricks, salto’s en moves uitvoert. Onder de begeleiding van team Zero Freerunning, kan iedereen een freerunner worden (leeftijd: t/m 12 jaar).

14:00 – 15:00 uur én van 16:00 – 17:00 uur – Theatershow Pim & Pom

Wie kent ze niet? De bekende katten vanFiep Westendorp, Pim & Pom. Iedereen heeft wel een boekje met verhaaltjes van Mies Bouhuys en de tekeningen van Fiep Westendorp in huis liggen. Vanaf nu kun je Pim & Pom op verschillende manieren ontmoeten! Zo speelt de voorstelling ‘Pim & Pom vieren feest!’ in op Festival Zwetsen & Kletsen Zwolle! Ook kun je Pim & Pom na de show ontmoeten voor een échte Meet & Greet.

12:00 – 17:00 – Kunst en Kliederen met Anneke!

Kinderen leren als een ware kunstenaar, schilderen en tekenen bij Anneke Smit! Met een perceel in de hand en een dot verf naast je, leer je schilderen. Er staan door het park diverse schilderezels waar de jonge kunstenaars achter kunnen gaan zitten!

12:00 – 19:00 – Koken met Gerda – kidsrestaurant

Gerda gaat met (buurt)kinderen gezellige koken. Iedereen een schort aan, zelf leren snijden, in de openlucht kokkerellen en dan natuurlijk aan de gezellige buurttafel proeven met zijn allen! Alle kinderchefs verzamelen!

12:00 – 19:00 uur – De Verwonderhut van Jut

Kom binnen in de Verwonderhut van Jut! Een rijdend feestje vol plezier en verwondering. Wat de Verwonderhut zo bijzonder maakt? Dat je er zoveel kan ontdekken! De Verwonderhut is volgeladen met de leukste materialen om volop op ontdekking te gaan. Binnen in de caravan vind je een kruiptunnel, geheime luikjes en een speurtocht en ziet het er iedere keer net weer even anders uit.

14:00 – 16:00 uur – Skate clinics gegeven door een pro!

Severe Skateboarding Events komt deze zomer naar Zwetsen & Kletsen. Severe Skateboarding beschikt over genoeg skateboards en bescherming, dus alle kinderen komen aan bod! Leer van Kaj, diverse tricks en geniet weer van het echte buitenspelen! Kaj staat al jaren met Severe Skateboarding op het grootste surf and skatefestival van Nederland: Madnes. Ook verzorgd Severe de skateboardclinics op Surfana. Dus niet de minste!

12:00 – 19:00 uur: t shirts/doeken zeefdrukken

Nora Kastein woont in Dieze, vlak achter het park! Zij start in januari haar eigen kinderatelier in Dieze in het pand van Dans&Creatief. Ter promotie kunnen kinderen op het festival alvast genieten van de ongekende mogelijkheden van het zelf  zeefdrukken van t-shirts/(thee)doeken met zelfgemaakte sjablonen.

12:00 – 19:00 uur – Krachtsteen versieren & schminken door Levenslotte
Kom je eigen krachtsteen versieren en laat je schminken door Lotte tijdens Zwetsen & kletsen in park de Hogenkamp. Hier zijn alle ingrediënten aanwezig om het park aan het einde van de dag met nóg meer zelfvertrouwen weer te verlaten.

12:00 – 19:00 uur – Modefabriek Zwetsen & Kletsen

Jonge modeontwerpers opgelet! Iris Smink helpt komende editie kinderen met het maken van echte mode! Pak je ideale kledingstuk uit de rekken en start met knippen, naaien en opleuken van het kleidingstuk! Iris kan goed met de naaimachine overweg en heeft een opleiding Textiele vormgeving gedaan. Dat komt goed uit dus! Breng je mode-ideeën tot leven!

12:00 – 19:00 uur – Mini workshop werken met klei en schilderen van keramiek / Atelier Koru

Wij, Bonnie & Dyon, hebben onze droom waargemaakt, een manier om anderen te introduceren aan het creëren met klei en glazuur. Op Festival Zwetsen en Kletsen zullen wij te vinden zijn met mini cursussen op de draaischijf en stukken keramiek om te beschilderen. Wij werken normaliter vanuit ons Atelier in Heerde, een prachtige, lichte en creatieve ruimte waar we volop cursussen geven en keramiek maken. Genieten! Deze zomer komen we naar Zwolle naar Zwetsen & Kletsen!