Festival Zwetsen & Kletsen in Zwolse wijk Dieze-Oost keert in september terug voor tweede editie

Festival Zwetsen & Kletsen krijgt een vervolg. Het tweedaagse festival in Dieze-Oost beleefde vorig jaar zijn eerste editie en keert in september terug in Park de Hogenkamp. Voor bewoners van de Zwolse wijk staan er dan drie in plaats van twee dagen feest op het programma.

Culturele activiteiten voor jong en oud, live optredens van doorbrekende bands en singer-songwriters en diverse foodtrucks. Dat waren vorig jaar de ingrediënten van Festival Zwetsen & Kletsen. De eerste editie leidde tot positieve reacties van buurtbewoners in Dieze-Oost.

,,Veel inwoners gaven aan dat er maar weinig te doen is in de wijk en uit het periodieke buurt-voor-buurt-onderzoek dat de gemeente Zwolle uitvoert, blijkt dat de wijk wel een sociale duw in de rug kan gebruiken’’, stelt Frank Groenewegen, voorzitter van de organiserende Stichting Wildebras.

De Stichting Wildebras heeft daarom besloten om in het weekend van 16, 17 en 18 september een tweede editie van Zwetsen & Kletsen te organiseren. Het festival wordt daarbij uitgebreid van twee naar drie dagen. Kaarten voor Zwetsen & Kletsen zijn vanaf 1 juni te verkrijgen via www.zwetsenenkletsen.nl.